Stralende zon en Max Verstappen in topvorm: de ruim honderdduizend fans die afgelopen weekend naar Zandvoort kwamen voor de Jumbo Racedagen kregen waar ze op hoopten. Verstappen zorgde voor een geweldige show met demo-runs en reed ook een nieuw ronderecord.

“Het was een fantastisch weekend”, genoot Verstappen zichtbaar van de sfeer, de interactie met het publiek en evenement dat deels zijn naam draagt: de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen. De Nederlander maakte er een schitterende show van om alle, vooral voor hem uitgelopen, fans te bedanken. Dat deed hij ook door ontelbare handtekeningen te zetten, op petjes en kaarten, maar dus ook op het asfalt, met donuts en burn-outs.

Serieus werd het, in zekere zin, nog even met Verstappen die een succesvolle gooi deed naar het ronderecord. Dat stond al jaren op naam van Ferrari’s Luca Badoer, maar Verstappen reed diens 1:19.880 uit de boeken met een 1:19.511. “Ik had nieuwe banden en dacht: we gaan er voor.” Verstappen deed dat met een Red Bull RB8, waar Sebastian Vettel in 2012 kampioen mee werd, met schreeuwende V8 achterin. “Een heerlijk geluid.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.