Max Verstappen is happy met de 130 ronden en derde tijd die hij dinsdag in Barcelona heeft gereden. Een ‘klein probleem met de accu’ doet daar niet aan af.

Dat vertelt de Nederlandse coureur na afloop van de eerste dag van de tweede en laatste testdag. “Het ging vandaag goed. We hebben veel gereden, dat is het belangrijkst. Zo leren we de auto beter kennen.” Op het programma stond daarbij het (duur)testen van allerlei nieuwe onderdelen, meldt Verstappen, en dat verliep voorspoedig. “We hebben veel onderdelen uitgeprobeerd.”

130 ronden en een derde tijd – een goede dag werk voor Verstappen.

Verstappen herhaalt verder wat hij ook vorige week al verklaarde: dat de Red Bull RB14 goed aanvoelt. “De auto is zeker sneller dan vorig jaar, dat is positief.”

Dat Verstappens auto in de namiddag ineens stilviel is minder positief, al was het volgens de coureur zelf geen groot probleem dat hem enige tijd aan de kant hield. “Een klein probleem met de accu.” Het vervangen kostte wat tijd, maar Verstappen kon daarna het laatste halfuur wel weer de baan op.

Met uiteindelijk een derde tijd, op een kwart tijd van snelste man Sebastian Vettel, zat Verstappen er qua rondetijd ook goed bij. Op vragen over hoe competitief Red Bull straks bij de echte seizoensstart is, wil hij echter nog niet concreet ingaan. “Het is nog vroeg. Je weet ook niet wat de andere teams doen, we moeten straks in Melbourne maar zien.”

Aan aandacht geen gebrek.