*

Verstappen: ‘Ik heb er vertrouwen in’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

3 jaar geleden

Verstappen: ‘Ik heb er vertrouwen in’
Sutton Images

Max Verstappen ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Op zijn vierde en laatste testdag in de Toro Rosso reed hij de meeste ronden van iedereen en noteerde hij de vierde tijd.

Het is vooral het indrukwekkende rondenaantal van 159 waarmee Max Verstappen zeer tevreden is. “Ik had op voorhand nooit verwacht zoveel ronden te kunnen rijden. Het zijn er zelfs meer geworden dan dat we gepland hadden”, vertelt Verstappen op donderdagavond tegen verstappen.nl. “Het zegt veel over de betrouwbaarheid van de auto.”

Max Verstappen (NDL) Scuderia Toro Rosso STR11 at Formula One Testing, Day Three, Barcelona, Spain, Thursday 3 March 2016.

Geholpen door die betrouwbaarheid kon Verstappen in de middag een racesimulatie afwerken. Hij slaagde er daarbij logischerwijs niet in om zijn tijd uit de ochtend, gereden op de ultra zachte band en aan het eind van de dag dus goed voor P4, te verbeteren.

De toegenomen betrouwbaarheid van de Toro Rosso-bolide is volgens de Nederlander een belangrijke stap voorwaarts, evenals de driveability van de auto: “Er valt echter nog veel te verbeteren en we zullen in Australië pas zien waar we werkelijk staan, maar voor nu zijn we heel content met hoe het gaat. Ik kijk uit naar de eerste Grand Prix van het jaar, aangezien ik uit racen toch de meeste voldoening haal.”

Niet alleen de auto doet het goed, ook Max Verstappen voelt zich fit. Gevraagd naar zijn fysieke gesteldheid en of het hem niet zwaar viel om 159 ronden te rijden, antwoordt hij: “Dat gaat elke keer alleen maar beter.”