Max Verstappen steekt de hand in eigen boezem na een mogelijke zege te hebben laten schieten door een iets te ambitieuze inhaalactie op Lewis Hamilton en een touche met Sebastian Vettel. 

“Gewoon klote”, vat Verstappen zijn gevoelens bondig samen voor de camera van Ziggo Sport. “Ik heb het deze race zelf verprutst. Achteraf is het altijd makkelijk praten, maar in deze situatie had het zeker beter gekund. Ik kan het niet meer veranderen.”

Na een bandenwissel tijdens de safetycarfase beschikte Verstappen net als zijn teamgenoot Daniel Ricciardo over beter rubber dan de coureurs van Mercedes en Ferrari. Verstappen probeerde daar snel van te profiteren en buitenom te gaan bij Hamilton. “Er lagen alleen net te veel marbles buiten de racelijn”, verklaart Verstappen waarom hij de actie afbrak. “Dat was jammer, maar op dat moment lag alles nog open.”

Verstappen verloor een positie ten opzichte van de latere winnaar Ricciardo, maar kwam Hamilton alsnog voorbij en kon daarna de aanval openen op Vettel. Toen de Ferrari-coureur een beetje rechtdoor schoot in de haarspeldbocht rook hij zijn kans. Er bleek echter niet voldoende ruimte waardoor de twee elkaar raakten. Doordat Verstappen een tijdstraf van tien seconden kreeg, moest hij de vierde plek ook nog afstaan aan Hamilton.

“Ik wilde te snel weer naar voren”, erkent Verstappen. “Het loopt even niet soepel, maar dat was vorig jaar ook het geval. Het is zaak om dat weer om te draaien zodat we volgende keer hopelijk weer met twee auto’s kunnen laten zien waartoe Red Bull in staat is.”