*

Verstappen kijkt uit naar één van zijn favorieten: ‘Hongarije ligt ons altijd goed’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

31 juli 2019 09:00

Verstappen kijkt uit naar één van zijn favorieten: ‘Hongarije ligt ons altijd goed’
Motorsport Images

“Eén van mijn favoriete banen”, aldus Max Verstappen over de Hungaroring waar komend weekend alweer de volgende Grand Prix gehouden wordt. In Boedapest hoopt de Nederlander voort te borduren op de successen van afgelopen weekend. “We zijn klaar om nog één keer alles te geven voor de zomerpauze.”

Verstappen haalde in het verleden wisselende resultaten. Met Toro Rosso werd hij in 2015 knap vierde en in 2016 en 2017 met Red Bull vijfde. Vorig jaar kende hij een zeer ongelukkig raceweekend. Hoewel het hard regende in de kwalificatie en hij een erkend regenrijder is, komt hij niet verder dan de zevende tijd.

“Ik had geen grip en dan houdt het op in de regen.” In de race gaat het niet veel beter: Verstappen is na vijf ronden door een motorprobleem klaar. Met een lange tirade en veel piepjes laat hij via de boordradio weten wat hij ervan vindt. “Dit is shit.”

Foto: Motorsport Images

“Maar ik houd wel van de Hungaroring”, zegt Verstappen nu in zijn vooruitblik. “Het is één van mijn favoriete banen en ik kijk er naar uit om er weer naartoe te gaan dit jaar. Het is een technisch circuit en je moet jezelf echt heel goed positioneren voor de bochten. Het voelt alsof je met een grote auto op een smalle baan rijdt, maar dat maakt het niet minder leuk.”

“”Bocht 11 is mijn favoriet, een snelle rechter. Als je die goed pakt, voelt het geweldig. Een goeie exit in de laatste bocht is ook heel belangrijk omdat het rechte stuk zo lang is. Je hebt daar veel snelheid nodig”, gaat Verstappen verder die weer een heet weekend verwacht. De voorspellingen schommelen rond de 26 graden, extreme hitte zoals in Hockenheim lijkt er niet te komen.

“Het vaak één van de warmste van het jaar en de baan ligt ons goed. Duitsland was de gekste en moeilijkste race voor mij, het was mooi daar als eerste uit de bus te komen. We hebben zo goed samengewerkt, de pitcrew vestigde weer een wereldrecord. En dat terwijl ze liefst negen stops hebben moeten doen. Op naar Hongarije en nog één keer alles geven.”