Max Verstappen verheugt zich op de Grand Prix van Canada volgende week. Vorig jaar eindide hij er net naast het podium, maar wist hij wel Nico Rosberg vakkundig achter zich te houden.

“Een van mijn favoriete punten op het circuit is ook een van de lastigste en dat is de laatste chicane”, vertelt Verstappen. “Je komt er met hoge snelheid aan en de remmen kunnen behoorlijk koud zijn. Dat maakt het uitdagend om er precies goed doorheen te gaan.”

Rosberg verkeek zich er vorig jaar op, terwijl hij probeerde Verstappen buitenom uit te remmen, brak de achterkant van zijn Mercedes uit. “Het was een mooi gevecht”, zegt Verstappen erover. “En het is altijd fijn wanneer je als eerste de bocht weer uitkomt.”

Volgens Verstappen zijn de Formule 1-auto’s in Canada eerder geneigd uit te breken, omdat er met minder downforce wordt gereden. “Maar dit jaar hebben we meer grip, dus zou het voor iedereen wat comfortabeler moeten zijn. Niettemin staan de muren dichtbij, dus je moet oppassen dat je velgen daar niet op stuk rijdt.”

Ook buiten het circuit voelt Verstappen zich op zijn gemak in Montréal. “Ik kom graag in Noord-Amerika. Er hangt een prettige sfeer en de mensen zijn erg vriendelijk. Je merkt ook dat ze echt verstand hebben van autosport.”