Max Verstappen heeft in de laatste oefensessie vóór de kwalificatie de vierde tijd genoteerd. Daarmee bleef hij onder andere Mercedes’ Lewis Hamilton voor, maar het gat naar Ferrari is met meer dan een seconde erg groot.

Verstappen vangt zijn sessie aan met een run op de supersofts, voor dit weekend de zachtst beschikbare band. Daarop opent hij met een 1:19.012, ruimschoots goed genoeg voor de op dat moment snelste tijd. Verstappen scherpt die tijd met enkele tienden van een seconde aan, maar dat kan niet voorkomen dat achtereenvolgens Ferrari’s Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel de koppositie overnemen.

Als na een klein halfuur Daniel Ricciardo voor het eerst de baan op gaat, volgt Max Verstappen in zijn spoor voor zijn tweede run. Er ligt dan een gebruikt setje supersofts onder zijn RB13, wat aantoont dat hij zich focust op een raceafstelling en waardoor een verbetering van zijn eigen snelste tijd uitblijft. De Nederlander is aan het eind van die run teruggezakt naar de zesde plaats, vlak achter teamgenoot Ricciardo, die het strijdtoneel moet verlaten met technische problemen.

Een derde en laatste run, wederom op de superzachte band, levert hem wel die tijd- en positieverbetering op. Met een 1:18.592 sluit hij in eerste instantie op een tiende van Lewis Hamilton aan op de vijfde plaats. Een marge waar Red Bull normaal gesproken voor tekent, ware het niet dat Sebastian Vettel op dat moment liefst anderhalve seconde sneller is.

Verstappen rijdt echter door tot het vallen van de vlag en op verre van verse banden weet hij zijn tijd uiteindelijk aan te scherpen tot een 1:18.194. Daarmee verwijst hij Lewis Hamilton nog een plekje terug, maar de de marge naar de snelste man blijft met 1.177 seconden groot. Daniel Ricciardo zakt na zijn problemen terug naar de achtste plaats.