Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Monaco de zesde tijd gereden. Zijn sessie werd tot zijn eigen frustratie gehinderd door problemen bij het terugschakelen.

De tweede vrije training begint al niet helemaal lekker voor Max Verstappen. De Nederlander rapporteert vanuit de cockpit dat de auto bij het terugschakelen ‘niet goed voelt’. Desondanks noteert hij in de die eerste run de tweede tijd, waarmee hij zich tussen de verrassend sterke Toro Rosso’s nestelt. Verstappen komt met name in de laatste sector tekort in de jacht op P1.

Tegen de tijd dat Verstappen de pitbox weer opzoekt, heeft Daniel Ricciardo wél beslag weten te leggen op de snelste tijd. De Australiër is op dat moment twee tienden sneller dan Verstappen.

Verstappen kiest vervolgens een wat rustiger moment op de baan uit om de pits opnieuw te verlaten. Dat gegeven draagt echter niet bij aan een verbetering van zijn tijd, waardoor hij met de 1:13.486 uit zijn eerste run terugvalt naar de zesde plaats.

Als de kapotte Williams van Lance Stroll na diens crash weer is opgeruimd en de baan weer wordt vrijgegeven, gaat het merendeel van de coureurs weer naar buiten, inclusief Max Verstappen. Verstappen is echter nog altijd niet tevreden met zijn bolide en typeert het ongemak bij het terugschakelen als ‘ongelooflijk’. Desalniettemin rijdt hij over een run van zeven ronden constante tijden.

Verstappen moet aan het eind van de sessie genoegen nemen met de zesde plaats, waarmee hij weliswaar vóór de tegenvallende Mercedessen staat, maar ook de langzaamste van de vier coureurs uit de Red Bull-familie is.