Red Bull sluit opnieuw de vrije training als snelste af. Dit keer is niet Daniel Ricciardo de snelste man, maar Max Verstappen.

Max Verstappen begint zijn training met een enkele ronde op de hardste compound van het weekend, de softs. Hij laat het bij een enkele installatieronde en keert dus terug in de pits zonder een tijd op de klokken te hebben gezet.

Vervolgens blijft het lange tijd stil in en rond de pitbox van Red Bull. Heeft dat te maken met vertrouwen? Zijn de omstandigheden wellicht niet representatief genoeg om écht nog waardevolle informatie bijeen te rijden? Feit is dat Max Verstappen na zijn installation lap ruim een kwartier laat verstrijken voordat hij zich weer op het asfalt laat zien.

Op de ultrazachte banden laat Max Verstappen zien dat er ieder geval genoeg reden is tot vertrouwen in Red Bull’s kunnen. De Nederlander noteert een 1:42.249, waarmee hij een krappe seconde sneller is dan de snelste man van het moment: Sebastian Vettel. Daniel Ricciardo voegt zich niet veel later bij hem op P2.

Na een kortstondige neutralisatie vanwege een spin van Marcus Ericsson, duikt iedereen snel de baan weer op. Zo ook Max Verstappen, die ongetwijfeld de snelste tijd wil heroveren die Vettel met drie tienden van hem afpakte kort na het opnieuw vrijgeven van de baan.

Hij slaagt in zijn missie, zij het nipt. Hij duikt 0.072 seconde onder de tijd van de Duitser. De mogelijke euforie daarover is echter van korte duur. “De auto schakelt uit zichzelf”, zo klinkt het vanuit de cockpit over de boordradio van Verstappen.

Na een kort bezoek aan de pits, kiest Verstappen echter opnieuw het ruime sop. De lijkt onder de motorkap ongehavend, al komt Verstappen niet meer tot een verbetering van zijn snelste tijd. Maar aangezien niemand meer aan die tijd komt, sluit Verstappen de derde vrije training als snelste af.