Lewis Hamilton en Romain Grosjean lieten onlangs blijken dat ze de hedendaagse Formule 1 niet zwaar genoeg vinden. Max Verstappen is het daar absoluut niet mee eens. “We rijden nu veel sneller dan de afgelopen jaren.”

Verstappen zegt niet te begrijpen waar de onvrede van zijn oudere collega’s vandaan komt. Volgens hem heeft Hamilton makkelijk praten omdat hij zo’n goede auto heeft dat hij maar op negentig procent van zijn kunnen hoeft te rijden. En de vergelijking die Grosjean maakt met karting gaat volgens Verstappen volledig mank.

“Als ik nu ga karten, ben ik na een tijdje ook helemaal op, terwijl ik het op mijn vijftiende makkelijk lange tijd kon volhouden”, vertelt Verstappen tegen de verzamelde pers in Paul Ricard. “Maar dat betekent niet dat ik nu minder fit ben. En als je maten van me die karten in een F1-auto zet, zullen ze de volgende dag ook flinke nekpijn hebben. Het slaat helemaal nergens op om dat met elkaar te vergelijken. Je gebruikt andere spiergroepen en bereid je anders voor. Dat is heel normaal, die ontwikkeling zie je in alle sporten.”

Over de ontwikkeling van zijn huidige dienstwapen is Verstappen minder uitgesproken. Zowel de motor als de auto krijgen in Frankrijk een update. “Geen belachelijk grote dingen, maar alle kleine beetjes helpen. Op allebei de fronten kunnen we nog grote stappen zetten. En dat moeten we ook doen om bij Ferrari te blijven. Onze auto is beter dan die van hun, maar als je op het rechte stuk een seconde verliest, wordt het lastig.”

Verstappen wil zijn seizoen tot dusver niet kleurloos noemen. “Natuurlijk wil je winnen, maar je kunt ook voldoening halen uit het feit dat je zelf optimaal presteert. Als we stappen vooruit zetten, wordt het vanzelf kleurrijker. Ik heb in ieder geval geen stress over mijn toekomst. Ik heb altijd gezegd dat ik dit een interessant project vind en beleef er veel plezier aan. De tijd zal uitwijzen hoe het verder gaat, maar ik lig er niet wakker van.”