Na zijn hattrick op Spa-Francorchamps heeft Max Verstappen ook op de Norisring alle drie de wedstrijden voor het Europees Formule 3-kampioenschap op zijn naam geschreven.

De eerste race moest Verstappen nog vanaf de derde startplaats aanvangen, maar dat weerhield hem er niet van zijn zegereeks voort te zetten. De Van Amersfoort-coureur schuwde het gevecht niet. “Dat kostte me in de beginfase bijna mijn neus, maar het liep gelukkig goed af”, zegt Verstappen. “Daarna kwam ik lekker in mijn ritme en kon ik de coureurs voor me aanvallen, en passeren. Eenmaal aan de leiding kon ik de race controleren.” 

Voor de overige twee races veroverde Verstappen poleposition en opnieuw had hij de races volledig onder controle. Maar eenvoudig was het zeker niet. Tijdens de tweede race moest de safetycar enkele keren uitrukken en zorgde een regenbui er voor dat de race zelfs even moest worden stilgelegd. Verstappen liet zich er niet door van de wijs brengen. 

“Mijn start was goed en ook in de regen ging het niet slecht”, verklaart Verstappen, die vervolgens ook de derde race van start tot finish leidde. “Ik kwam opnieuw goed weg en kon al snel een gat slaan. Het enige wat ik nog moest doen was uit de vangrails blijven en de auto veilig aan de streep brengen.” 

Verstappen staat nu stevig op de tweede plaats in het kampioenschap. Zijn achterstand op leider Esteban Ocon heeft hij teruggebracht tot 74 punten. Lucas Auer staat derde, met 41 punten minder dan Verstappen. De volgende race die Verstappen rijdt is de Zandvoort Masters komend weekend, maar die wedstrijd telt niet mee voor het Europees kampioenschap.