Max Verstappen heeft zich in de Verenigde Staten als vierde gekwalificeerd. Hij moest zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, maar wist wel de beide Ferrari-coureurs achter zich te houden.

Zowel in beide runs in de derde kwalificatieronde vond Verstappen zich terug op de vierde positie. Hij wist weliswaar zijn tijd te verbeteren en de sprong te maken naar de derde positie na zijn tweede run, maar ook Ricciardo won enkele tienden van een seconde en veroverde de derde positie opnieuw. Uiteindelijk reed Verstappen naar een 1:35,747, ruim zeven tienden van een seconde achter de poleposition-tijd van Lewis Hamilton. Op zijn teamgenoot moest hij ruim twee tienden toegeven.

In het tweede deel van de kwalificatie reed Verstappen weliswaar een tijd die slechts goed was voor de zevende positie, maar dat deed hij wel op de medium-band, evenals de Mercedes-coureurs. Daniel Ricciardo kiest voor een andere strategie, en zette zijn snelste ronde wel op de supersofts. Daardoor mag Verstappen morgen de race aanvangen met de medium-band, en Ricciardo met de supersoft-band.

In het eerste deel van de kwalificatie wist Verstappen zich eenvoudig te plaatsen voor Q2. Op de supersoft-band was hij sneller dan zijn teamgenoot, en nestelde hij zich achter de Mercedes-coureurs op de derde positie. In Q2 was een zevende positie goed om door te gaan naar de top 10-kwalificatie, maar zoals eerder vermeld deed hij dit wel op de medium-band.