Max Verstappen heeft in beide vrije trainingen op de vrijdag de derde tijd genoteerd. Een prima begin van het weekend dus, ook al zoekt de Nederlander nog naar een betere balans in zijn RB13.

“Want met die balans van de auto ben ik nog niet helemaal tevreden”, zo oordeelt Verstappen na afloop van twee keer anderhalf uur trainen. “Niettemin staan we evengoed derde”, voegt hij daaraan toe. En dus kan Verstappen alleen maar concluderen dat ‘de snelheid van de auto goed was’.

Verstappen en Red Bull waren in de eerste vrije training echter nog niet op zoek naar snelheid alleen. Het team monteerde ter evaluatie al wat onderdelen van de 2018-auto op de auto van dit jaar, totdat Verstappen het team verzocht de auto weer terug te brengen naar de 2017-configuratie: “Dat kostte echter tijd en dus hebben we ’s ochtends al met al niet zo heel veel kunnen rijden.”

Verstappen’s dag eindigde met motorproblemen, maar deze keer blijft dat zonder gevolgen. “Die problemen deden zich voor met een oude motor”, zo licht Verstappen toe, of om met teambaas Christian Horner zijn woorden te spreken, ‘het betrof slechts een ‘vrijdagmotor”.