Max Verstappen heeft in de derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein de snelste tijd gereden. De Nederlander kwam onder moeilijke omstandigheden tot een beste rondetijd van 1:32,194.

Verstappen bleef op het Bahrain International Circuit Lewis Hamilton één tiende van een seconde voor. Sebastian Vettel eindigde op een halve seconde als derde. Verstappens Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo sloot de sessie op zes tienden af als zevende.

Of de uitslag een goede voorspelling is voor de rest van het weekend, is nog maar de vraag. Anders dan de race en de kwalificatie vond de derde vrije training namelijk bij daglicht plaats. Het was kokend heet in de Bahreinse woestijn, en dat had zijn effect op het rijgedrag van de auto’s. De banden hadden amper grip op het gloeiende asfalt.

Weinig ronden
Dat gebrek aan wegligging tekende de training. De coureurs reden maar weinig ronden – onder deze omstandigheden konden ze immers weinig voorbereidingen treffen voor de kwalificatie, wanneer de temperatuur een stuk lager zal liggen.

Als ze wel reden, ging dat bij de meeste coureurs behoorlijk moeizaam. Verstappen schoot bijvoorbeeld in zijn eerste run van de baan in de laatste bocht. Ook Vettel belandde even naast het parcours. Romain Grosjean had de meeste problemen: hij spinde met zijn Haas de bandenstapels in. Dat kostte de Fransman zijn voorvleugel.