Na zijn fenomenale regenrace in Brazilië is hij met Ayrton Senna en Michael Schumacher vergeleken. Zeker leuk om te horen, maar Max Verstappen blijft er koel onder.

“Dat soort vergelijkingen zijn natuurlijk heel leuk, maar het is belangrijk dat je daar heel ‘neutraal’ onder blijft”, zo laat Verstappen zijn hoofd niet op hol brengen.

“De dag na de race was ik natuurlijk nog heel happy met mijn optreden”, vervolgt Verstappen. “Het was een geweldige race”, zegt hij, al blijft die in Spanje volgens hem beter: “Want daar won ik.”

“Wat inhalen betreft, was Brazilië wel één van mijn beste. Barcelona blijft echter het meest speciaal, dat verandert niet. Natuurlijk, Brazilië was goed, maar het is toch anders.”

De Nederlander wil verder niet te zeer bezig blijven met de regenrace op Interlagos. “Die wedstrijd ligt nu achter ons en ik concentreer me nu weer gewoon op wat voor ons ligt.”

Abu Dhabi
De Red Bull-coureur is dus nuchter als altijd, ook nu hij zijn blik op de seizoensfinale in Abu Dhabi richt. Daar wordt het moeilijk de Mercedessen te verslaan, denkt hij. “Op het moment zijn ze gewoon te sterk.”

“Zolang er niks mis gaat bij Mercedes, moet de derde plek ons doel zijn”, zegt Verstappen, die met een sterk optreden tijdens de seizoensfinale nog vierde in het WK kan worden.

Om dat voor elkaar te krijgen, moet hij in Abu Dhabi voor Ferrari’s Sebastian Vettel finishen. De Duitser staat op 197 punten, Verstappen op 192. Kimi Räikkönen is zesde met 178 punten.