Max Verstappen staat onderaan de lijst van gereden raceronden in 2017. De Nederlander wist in vier van de acht races de finish niet te halen. Dat kwam drie keer door technische pech en hij was ook nog een keer het slachtoffer van een startcrash.

Op dit moment heeft Verstappen 277 ronden achter zijn naam staan. Dit hadden 487 ronden kunnen zijn als hij in alle races had kunnen finishen. Titelrivalen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton hebben beide het maximale aantal ronden achter hun naam en zijn tot nog toe iedere race gefinisht.

Verstappen viel meerdere keren buiten zijn schuld om uit terwijl hij in kansrijke positie reed.

Behalve Verstappen staat ook Red Bull onderaan de lijst, maar dan bij de teams. Red Bull staat – met de door Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo verreden ronden bij elkaar opgeteld – op 685 ronden. Ricciardo (408 ronden) haalde twee keer de finish niet.

Red Bull staat mede door Verstappens pech tijdens de afgelopen races zelfs op minder ronden dan McLaren, dat er ondanks alle problemen met de Honda-motor 716 heeft afgelegd. Bij Red Bull – en dan vooral Verstappen – is het vooral de Renault-motor geweest die voor problemen heeft gezorgd, al vielen Verstappen en Ricciardo ook allebei een keer uit met remproblemen.

Alonso & Wehrlein voor Verstappen
Voor de Grand Prix in Bakoe stond McLarens Fernando Alonso bij de coureurs overigens nog onderaan de lijst, maar doordat hij in Azerbeidzjan de finish haalde, heeft hij nu 318 ronden gereden. Best bijzonder, omdat Alonso de Grand Prix van Monaco oversloeg om deel te nemen aan de Indy 500.

Opvallend is eveneens dat ook Pascal Wehrlein meer raceronden laat noteren dan Verstappen, terwijl de Duitser de eerste twee races van het seizoen moest missen door een rugblessure.