Max Verstappen blikt terug op een geslaagde eerste trainingsdag in de Verenigde Staten. De Nederlander klokte respectievelijk de vierde en tweede tijd in de eerste twee vrije trainingen.

Het absolute begin van het weekend, de eerste vrije training, verliep volgens Max Verstappen ‘positief’: “Natuurlijk is het op zo’n opdrogende baan moeilijk om in te schatten hoe het werkelijk voor staat, maar het voelde wel gewoon allemaal goed aan.”

Verstappen kondigt na de eerste vrije training aan dat de focus in de tweede training ligt op het vinden van snelheid in de korte runs, met de tweede tijd tot gevolg. Opnieuw concludeert Verstappen dat de auto goed reageert op zijn input.

“De wagen was goed vandaag. Het snelle rondje van mijn korte run was niet echt top, maar desondanks sta ik er wel tweede mee, dus dat is alsnog prima”, zo laat Verstappen op zijn website Verstappen.nl weten. Mijn lange run was opnieuw goed, ook al kan de balans van de auto nog wel wat beter.”

Hoewel het officieel nog niet bevestigd is, kondigt Verstappen in zijn terugblik op de vrijdag aan gridstraffen te zullen incasseren voor het wisselen van de nodige (motor)onderdelen. “Maar desondanks hebben we op vrijdag ons normale, geplande programma afgewerkt”, aldus de tot en met 2020 bevestigde Red Bull-coureur.

Red Bull kiest ervoor de onderdelen juist in Amerika te vervangen, omdat men op het Circuit of the Americas meer kansen ziet om te herstellen van gridstraffen dan bijvoorbeeld op het Mexicaanse Autódromo Hermanos Rodríguez waar we over een week neerstrijken.