*

Verstappen vijfde in kwalificatie Engeland

Eelco den Boer

Eelco den Boer

7 juli 2018 16:16

Verstappen vijfde in kwalificatie Engeland
Sutton Images

Max Verstappen vertrekt in de Grand Prix van Engeland vanaf de vijfde startplaats. De Red Bull-coureur kon niet in de buurt komen van de Mercedessen en Ferrari’s, maar hield wel teamgenoot Daniel Ricciardo ruim achter zich.

Verstappen heeft in Q1 problemen met de ‘gear sync’, maar kan met enkele aanwijzingen van zijn engineer het euvel omzeilen, zodat zijn plek in het vervolg van de kwalificatie niet in gevaar komt. Net als teamgenoot Daniel Ricciardo beperkt Verstappen zich tot één run op softs in het eerste bedrijf.

In Q2 is Verstappen opnieuw beduidend sneller dan Ricciardo en heeft hij een veilige marge ten opzichte van de teams achter hem. Het gat naar de nummer vier bedraagt echter ook een halve seconde.

Het beeld is in Q3 min of meer hetzelfde, met Verstappen enigszins in niemandsland op de vijfde plaats. Hij geeft driekwart tel toe op snelste man Lewis Hamilton. Ricciardo heeft problemen met zijn DRS en is vier tienden langzamer dan zijn teamgenoot. In de tweede run breidt Verstappen zijn voorsprong op zijn teamgenoot uit tot een halve seconde.