Max Verstappen heeft na Q1 van de kwalificatie de strijd moeten staken vanwege schade aan zijn achterwielophanging. De Nederlander wist qua tijd wel door het eerste deel van de sessie te komen, maar de schade was niet op tijd te verhelpen om nog in actie te komen.

Verstappens Red Bull RB14 liep schade op toen hij in zijn tweede Q1-run buiten de baan de zogenaamde sausage kerbs (de stevige en hoge gele kerbstones ná de reguliere rood-witte kerbstones) raakte bij bocht 15. Zijn achterwielophanging brak daarbij, waarna zijn rechter achterwiel scheef hing.

Verstappen had gelijk door dat er wat mis was: “Ah, er is iets afgebroken! Ugh!”, klonk het over de boordradio. De Red Bull-coureur wist de pits nog wel met enige moeite te halen, maar ondanks dat zijn crew gelijk aan de slag ging, bleek de schade te groot om daarna nog in actie te komen in Q2.

Verstappen had eerder in Q1 in zijn eerste run de zesde tijd neergezet, in 1:34.766 was hij 0.636 seconde trager dan Lewis Hamilton. Verstappen wacht nu een start vanuit de middenmoot, vermoedelijk rond positie dertien. Hoewel hij als vijftiende geklasseerd werd, schuift hij in elk geval twee plekken op door gridstraffen voor de Toro Rosso’s.