Max Verstappen was in de tweede vrije training in Azerbeidzjan wederom de snelste man op de baan, al eindigde hij op het eind helaas naast de baan, in de barrière.

In VT1 was het een 1:44.410 die Verstappen de eerste plek opleverde, in VT2 was het een 1:43.362. Verstappen reed die tijd gedurende een run op supersofts, na zo’n veertig minuten trainen.

Verstappen had daarvoor, in het eerste halfuur, op softs, ook al een tijd bovenaan gestaan. Het waren daarna, kortstondig, de Ferrari-coureurs die op supersofts aan kop kwamen.

Met een snelste tijd van 1:43.362 pakte Verstappen de eerste plek echter terug. Mercedes’ Valtteri Bottas reed daarna een rondje dat een 0.100 trager was, terwijl Daniel Ricciardo tot op 0.111 kwam.

Verstappen verbeterde zijn tijd daarna niet meer. Aangezien er na de rode vlag vanwege een crash van Jolyon Palmer vooral long runs op het programma stonden, hoefde dat ook niet meer.

Verstappen ging overigens nog even rechtdoor in bocht twee, maar de Nederlander kon zijn weg – na wat priegelwerk in de uitloopzone – zonder schade vervolgen.

Dat laatste was helemaal aan het eind van de sessie helaas niet het geval. Verstappen schoof in de eerste bocht door en raakte daar de barrière.

Verstappen blokkeerde bij het aanremmen, corrigeerde, koos de uitloopruimte, kwam daar op het vuil en spinde de andere kant op, zijwaarts de muur in, met schade aan de ophanging en vleugels tot gevolg.

Aan de eindstand veranderde het niets. Verstappen bleef bovenaan, voor Bottas en Ricciardo.