Max Verstappen maalt niet om de kritiek van collega’s op zijn verdedigende rijden en gaat in Hockenheim met Red Bull vol voor de tweede plek bij de constructeurs.

In de aanloop naar de Grand Prix van Duitsland stelt Daniel Ricciardo dat het moeilijk wordt om Mercedes dit jaar op eigen klacht te verslaan: “Misschien dat we in Singapore nog een kans hebben, waar ze het vorig jaar lastig hadden, of wellicht nog een keer als het regent. Maar normaal gesproken zijn ze te sterk.”

Formula One World Championship 2016, Round 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Sunday 24 July 2016 - Max Verstappen (NLD) Red Bull Racing RB12 and Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF16-H battle for position.

Verstappen vocht in Boedapest een fel duel uit met Räikkönen. Niet al zijn collega’s waardeerden de manier waarop.

Daarom ligt de volle focus van Red Bull op het gevecht met Ferrari om de tweede plek in het constructeurskampioenschap, zo vertelt ook Max Verstappen op donderdagmiddag: “Als je ziet van hoe ver het team komt, is het natuurlijk super dat we zo dichtbij zijn gekomen. Het belangrijkste is dat we Ferrari verslaan, al is het alleen maar om het extra prijzengeld dat we dan krijgen.”

Wat dat betreft werden er vorige week in Boedapest goede zaken gedaan, Ricciardo bleef met zijn derde plek Sebastian Vettel voor, Verstappen hield na Spanje en Oostenrijk voor de derde keer dit jaar Kimi Räikkönen vakkundig achter zich.

Dat laatste houdt de gemoederen op Hockenheim nog steeds bezig. Onder meer Sergio Pérez uitte zich kritisch, hij stelt dat de verdedigende acties van onze landgenoot wel erg agressief waren en verwonderde zich over het feit dat de wedstrijdleiding geen actie heeft ondernomen. Verstappen zelf is en blijft er cool onder: “We zijn toch geen zondagsrijders? Moet ik dan mijn hand uitsteken om ‘m voorbij te laten of zo?”