Charles Leclerc vertrekt zelf voor 2019 naar Ferrari, maar laat een sterker Sauber achter voor zijn opvolger Kimi Räikkönen. De Monegask schrijft dat vooral toe aan het feit dat er volgens hem een betere basis ligt dan een jaar geleden.

De credits daarvoor geeft Leclerc aan zowel het team thuis op de fabriek in Hinwil als het rondreizende raceteam van de Zwitserse equipe: “Dat zijn twee enorm sterke operaties”, vertelt hij Motorsport-Total. Wat verder gunstig is met oog op volgend seizoen: “Dat Sauber eerder aan de nieuwe auto is begonnen dan vorig jaar het geval was.”

“De basis is dus zeker beter dan een jaar geleden”, stelt Leclerc, al doet dat er niet aan af dat Sauber afgelopen seizoen ‘haar verwachtingen heeft overtroffen’. “Dat was een mooie verrassing. Aan het begin van het jaar hadden we niet verwacht dat we ons zo zouden ontwikkelen.”

Nieuwkomer Leclerc scoorde 39 punten in 2018 en werd door de FIA uitgeroepen tot Rookie of the Year.

Zoals bekend wisselt Leclerc voor volgend jaar van stoeltje met Räikkönen: Leclerc gaat van Sauber naar Ferrari, Räikkönen bewandelt de tegenovergestelde weg. Voor Räikkönen betekent zijn overstap naar Sauber een terugkeer naar het team waar hij in 2001 voor debuteerde.

Räikkönen krijgt in 2019 Antonio Giovinazzi als teamgenoot, Leclerc stapt bij Ferrari naast viervoudig kampioen Sebastian Vettel in. Hoe het wordt om met Leclerc samen te werken, weet Vettel nog niet, vertelt hij Blick: “Hij is een nette jongen en Ferrari is een mooie kans voor hem, maar uiteindelijk wil je elkaar natuurlijk verslaan.”

Leclerc kwam tijdens de Abu Dhabi-test al in actie voor Ferrari.