Sebastian Vettel start de Braziliaanse Grand Prix vanaf de tweede plaats. De Ferrari-coureur moest in een spannende strijd om de poleposition zijn meerdere erkennen in Max Verstappen, al maakte de Duitser een kostbare fout in bocht 12. Vettel is desondanks blij met de eerste startrij. 

In een spannende Q3 komt Sebastian Vettel in zijn eerste run slechts acht duizendsten tekort op de tijd van Max Verstappen, maar in zijn tweede run verbetert de Duitser niet. Hij maakt in bocht 12, voor het opkomen van het start/finish gedeelte, een fout en is daar duidelijk niet blij mee. ”Ik verpestte de exit van de laatste bocht”, zegt Vettel over de boordradio, gevolgd door een aantal scheldwoorden.

”Ik had een klein momentje bij het uitkomen van de laatste bocht”, zegt Vettel tijdens zijn interview na afloop, waar hij al wat afgekoeld is. ”Verstappen verbeterde zijn tijd, dus het is zijn poleposition. Ik ben blij met de eerste startrij, maar we kijken wel wat we morgen kunnen. Hopelijk kunnen we het momentum vasthouden”, aldus Vettel.

Vettel verwacht een lastige race voor Ferrari. ”Red Bull en Mercedes lijken beter te zijn in het managen van de banden. Ik hoop op een leuke race, we hebben de snelheid op de rechte stukken dus ik kijk ernaar uit. Ik ben voorzichtig optimistisch”, aldus Vettel.

Foto: Motorsport Images