Na diens motorproblemen staat Sebastian Vettel voor de moeilijke opgave nog wat van zijn race te maken, maar zowel hijzelf als teamgenoot Kimi Räikkönen weet dat de auto tot veel in staat is op het Sepang International Circuit.

“Dit is geen ideaal scenario”, zo laat Vettel na afloop van de kwalificatie met enig gevoel voor understatement weten aan de verzamelde pers. “Zeker op een dag waarop je zeker weet dat de auto goed genoeg is voor poleposition en waarop je zeker weet dat je zelf ook goed bent, is dit het laatste wat je wilt.”

En dus is het voor Vettel zaak de zaterdag achter zich te laten en zich volledig te focussen op de race: “We hebben vandaag niet kunnen laten zien hoe sterk we zijn, maar de race is morgen pas.”

Nu is het aan het team om uit te zoeken welke problemen Vettel aan de kant hielden, het team waar Vettel na de kwalificatie enkel lovende woorden voor over heeft: “Ze hebben tussen de derde vrije training en de kwalificatie mijn motor in recordtempo gewisseld. We wisten dat het qua tijd krap ging worden, maar ze hebben het geflikt. Het is alleen zo jammer dat we hun inspanningen niet hebben kunnen belonen met een sterk resultaat.”

Räikkönen
Teamgenoot Kimi Räikkönen deed ondertussen in de andere Ferrari een serieuze gooi naar poleposition, maar kwam een halve tiende van een seconde tekort: “Als je zo dichtbij komt, ben je natuurlijk teleurgesteld dat het nét niet is gelukt”, aldus the Iceman.

Toch is Kimi ook niet geheel ontevreden met zijn rondje: “Natuurlijk is er altijd wel ruimte voor verbetering, maar de perfecte ronde bestaat niet en dus denk ik dat ik het maximale uit de auto heb gehaald.”

Het plan voor morgen? “Verder komen dan de eerste honderd meter, vervolgens de boel heel houden in de eerste twee krappen bochten en van daaruit zien we wel wat we kunnen doen. Ik denk in ieder geval dat we over een goede auto voor de race beschikken.”