Sebastian Vettel vertrekt ook in Japan van pole. Het lijkt geen verrassing meer in een seizoen waarin hij zo domineert. Toch is de Red Bull-coureur verbaasd dat het hem gelukt is.

De Grand Prix van Japan is de laatste jaren het domein van Red Bull. Toch start Vettel het weekend slecht. Terugkijkend zegt hij: “Tijdens de vrije training gisteren vloog ik eraf waarbij ik mijn vleugel beschadigde. Daardoor had ik niet de ideale voorbereiding en had ik wat problemen met mijn balans. Zelfs vanochtend nog in VT3. Ik was te langzaam, maar gelukkig is het ons gelukt om voor de kwalificatie alles goed te krijgen.”

In de kwalificatie waren alle ogen gericht op Jenson Button. De McLaren-coureur was tenslotte in alle trainingen het snelst. Vettel: “Het team heeft na VT3 goed werk geleverd, waardoor ik het maximale uit de auto kon halen. Dat was  cruciaal, want de kwalificatie was zwaar.”

Vettel beseft dat het maar weinig gescheeld had of hij had naast pole gegrepen. “Het gat met Jenson is erg klein. Mijn ronde was dan ook niet perfect. Ik had een momentje in de eerste sector, maar wist dat goed te maken in sector 2. Het spande er dus even om, maar het is fantastisch dat het ons weer gelukt is.”