Als er iets is wat Sebastian Vettel (P4) nodig heeft om zijn titelkansen in leven te houden, zijn het wel foutloze dagen. De vrijdag was dat, helaas voor hem, niet.

In de tweede vrije training ging plotseling de brandblusser in zijn Ferrari-bolide af, hetgeen de Duitser veel ongemak en tijdshinder opleverde: “Ik voelde iets branden, maar niet veel later bleek het juist een ijskoude substantie te zijn. Ik reed terug naar de pits, waar we veel tijd verloren om het euvel te repareren en de ‘schade’ ongedaan te maken.”

Op een korte, drukke baan als het circuit in Mexico Stad heb je niet de luxe om verloren tijd in te halen door maar naar buiten te gaan wanneer je wilt, weet Vettel: “Je zit al snel vast achter iemand en dat wil je niet. Ook niet omdat hier al moeilijk genoeg is om de auto te koelen.”

Vettel denkt dan ook dat diegene die daar het beste in slaagt, diegene is met de snelste auto. Of zijn Ferrari dat kan zijn? “De auto is snel, maar we hebben de juiste balans nog niet helemaal weten te vinden.”

Räikkönen (P5)
Teamgenoot Kimi Räikkönen spreekt van een ‘normale vrijdag’, maar geeft ook aan dat de omstandigheden niet eenvoudig waren: “De baan was en is wat glad. In bepaalde bochten ook wat meer dan elders, dus je bent voortdurend aan het zoeken naar grip.”

“Natuurlijk zou je liever direct een goed gevoel hebben in de auto, maar dit soort zaken is inherent aan de vrijdag. Het betekent ook dat er nog ruimte is voor verbetering.”