*

Vettel: ‘Ik snap ook wel dat mijn kansen er niet beter op worden’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 oktober 2018 15:00

Vettel: ‘Ik snap ook wel dat mijn kansen er niet beter op worden’
Sutton Images

Sebastian Vettel gelooft nog altijd in zijn titelkansen: “Al weet ik ook wel dat die er niet beter op worden.” Maar één uitvalbeurt voor zijn rivaal Lewis Hamilton ‘kan alles veranderen’, weet Vettel eveneens.

Als viervoudig wereldkampioen begrijpt Vettel ook wel hoe je titels wint, en daarom ziet hij ook in dat zijn achterstand van vijftig punten – met vijf races te gaan – aanzienlijk is. “Ik weet dus ook wel dat onze kansen er niet beter op worden als we achter de Mercedessen finishen”, erkent hij. “Maar ik geloof er nog wel in.”

Afgelopen zondag in Sotsji moest Vettel beide Mercedes-coureurs voor zich dulden, met het Duits-Engelse team dat koploper Valtteri Bottas aan de kant liet gaan om Hamilton de zege te schenken. “Een no-brainer“, volgens Vettel. “Als team hebben ze het slim gespeeld.”

Door de teamorder zag Vettel zijn titelrivaal niet drie, maar tien punten verder uitlopen om het totaal dus op vijftig te brengen. “Ik was nooit geweldig in wiskunde, maar ben ook wel slim genoeg om te zien dat het er voor ons niet makkelijker op wordt als we punten verliezen”, erkent de Duitser dat hem een zware taak wacht.

“Ik neem het echter race-voor-race”, verklaart hij. “Je weet nooit wat er nog gebeurt. We moeten zelf gewoon zo goed mogelijk blijven presteren en ons erop concentreren de resterende races te winnen. Je wenst niemand pech toe, maar met één uitvalbeurt voor Lewis – of idealiter twee! – kan alles veranderen en het er zomaar anders uitzien.”

Lees meer over

Ferrari Vettel