*

Vettel maakt zich geen zorgen: ‘Kunnen nog meer uit de auto halen’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

5 oktober 2018 15:00

Vettel maakt zich geen zorgen: ‘Kunnen nog meer uit de auto halen’
Sutton Images

Waar concurrent Mercedes het raceweekend in Japan uit de startblokken is geschoten, blijft Ferrari voorlopig nog wat achter op Suzuka. Sebastian Vettel maakt zich echter geen zorgen. “Het is pas vrijdag, dus ik weet zeker dat we nog wat uit de auto kunnen persen.”

De Ferrari-coureur sloot de eerste training vanochtend af als vijfde en werd derde in VT2, maar wel op acht tiende van Hamilton. Zelfs voor een vrijdag is dat verschil groot. Vettel erkent dat de Scuderia het tempo nog niet helemaal gevonden heeft in Japan. “We zijn nog niet snel genoeg. Vandaag hebben we iets met de auto geprobeerd en dat leek een beter gevoel te geven, dus laten we kijken of we dit kunnen overbrengen naar morgen en het dan ook vinden.”

Ferrari is nog wat zoekende naar de juiste afstelling van de SF71H. “De auto gleed vandaag net iets te veel, waardoor de banden beschadigden”, legt Vettel uit. Wil hij dit weekend aansprak maken op de overwinning, dan is er nog werk aan de winkel voor het Italiaanse team. “We proberen het beste uit ons pakket te halen, dus we blijven gefocust. Vannacht moeten we hard werken want we moeten snel zijn in de kwalificatie.”

Als de anderen morgen net zo sterk zijn als vandaag, gaat het moeilijk worden

Vettel hoopt het gat met Mercedes morgen dus te dichten in de kwalificatie, maar weet dat het geen sinecure is. “Als de anderen morgen net zo sterk zijn als ze vandaag waren, dan gaat het erg moeilijk worden, maar we zullen zien. Regen kan alles morgen wat interessanter maken, maar voor nu moeten we hard blijven werken.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat Ferrari van vrijdag op zaterdag nog extra snelheid vindt. Vettel weet dat ook: “Het is een lang weekend en vandaag is het pas vrijdag, dus ik weet zeker dat we nog wat uit de auto kunnen persen. Over het algemeen ben ik wel tevreden”, stelt de Duitser dan ook, “omdat deze vrijdag vlekkeloos verliep voor ons. We hadden een sessie zonder onderbrekingen.”

Lees meer over

Ferrari Vettel