*

Vettel: ‘Monaco biedt kansen’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 mei 2014 14:00

Vettel: ‘Monaco biedt kansen’
Racepictures

Mercedes domineert de Formule 1 op het moment, maar titelverdediger Sebastian Vettel denkt dat hij en zijn team Red Bull in Monaco een serieuze bedreiging kunnen vormen voor het Duits-Engelse team.

“Het is lastig te voorspellen, maar ik denk van wel ja”, antwoordt Vettel op de vraag van ESPNF1 of de Grand Prix van Monaco – die van 22 t/m 25 mei op de kalender staat – Red Bull door de karakteristieken van het stratencircuit een goede kans biedt om Mercedes het vuur aan de schenen te leggen.

“Monaco is een circuit waarop vermogen minder belangrijk is”, mijmert Vettel. “Het is niet zo dat het er helemaal niet toe doet, maar het speelt in ieder geval een minder grote rol dan op andere circuits”, denkt de viervoudig kampioen, wiens team het – zo wordt algemeen aangenomen, en zeker ook door Red Bull verondersteld – vooralsnog vooral op motorvermogen verliest.

“Wat ons ook zou helpen, is regen, want als het regent, liggen er altijd kansen”, weet de Duitser, voor wie het hoe dan ook goed nieuws is dat hij door een chassiswissel het goede gevoel en vertrouwen in zijn auto heeft teruggevonden: “Ik voelde me afgelopen weekend een stuk beter dan tijdens de voorgaande races.”

Lees meer over

Red Bull Vettel

Gerelateerd