Sebastian Vettel heeft opnieuw de geruchten tegengesproken dat hij eind volgend seizoen Red Bull zal verlaten om vanaf 2014 voor Ferrari te rijden. De contractverlenging van Felipe Massa voor één jaar wakkerde de geruchten weer aan.

In de media wordt volop gespeculeerd dat Ferrari ervoor gekozen heeft Massa een seizoen aan te houden om de stoel in 2014 beschikbaar te houden voor Vettel. Volgens Britse bronnen zou de Duitser zelfs al hebben getekend voor een optie, maar dat ontkent hij.

“Er is niets gaande”, benadrukt Vettel. “Ik heb niets getekend. Ik weet niet waar alle geruchten vandaan komen. Ik lees de bladen niet, dus het is soms een behoorlijke verrassing als je op een circuit komt en met dit soort vraagstukken wordt geconfronteerd. Maar het is wel amusant.”

Vettel wil er graag nog wel één ding over kwijt. “Dit soort onzinverhalen in de pers zorgen soms voor onrust op de fabriek”, stelt Vettel. “Ik wil ze graag laten weten dat ze op mij kunnen rekenen. Ik sta volledig achter ze. Ik ben erg gelukkig bij Red Bull Racing en verder valt er niets te melden.”