*

Vettel verwacht sterker Mercedes vanaf zaterdag

Daan de Geus

Daan de Geus

28 april 2017 17:39

Vettel verwacht sterker Mercedes vanaf zaterdag
Racepictures

Sebastian Vettel was tijdens de openingsdag in Sotsji de snelste man op de baan, maar rekent in de kwalificatie en race op meer tegenstand van Mercedes.

Dat verklaart de Ferrari-coureur na afloop van VT2, waarin hij ruim een kwart seconde sneller was dan zijn eigen teamgenoot Kimi Räikkönen en ruim zes tienden voor Mercedes’ Valtteri Bottas zat.

Die snelste rondetijd is mooi, maar Vettel tilt er niet te zwaar aan. “Ik vind dat niet zo belangrijk. Ik vind het werk dat we daarna hebben gedaan veel belangrijker”, doelt hij op de long runs later in de tweede training.

Gevraagd of hij denkt dat Mercedes daarbij verstoppertje heeft gespeeld, antwoordt hij van wel. “Ja, het is een circuit dat de Mercedes-bolide ligt, dus ik verwacht dat het ze prima zal vergaan.”

“Als ik me niet vergis, was Williams hier vorig jaar het team waarvan ze na de vrijdag zeiden dat ze vooraan zouden zitten, maar op zaterdag zat Mercedes gewoon weer vooraan”, haalt de Ferrari-coureur als voorbeeld aan.

“Dat laat wel zien dat je de vrijdag qua rondetijden niet te serieus moet nemen”, vervolgt Vettel, die echter wel toegeeft dat het ‘qua pace goed ging’. “Al voelt het wel alsof we ons nog kunnen verbeteren.”

Lees meer over

Ferrari Mercedes Vettel

Gerelateerd