Jacques Villeneuve juicht het nieuws dat BMW de Sauber-renstal over heeft genomen toe. De Canadees denkt dat dit een goede weerslag op het team zal hebben. Eerder dit seizoen klaagde de coureur nog over geldgebrek, nu lijken zijn geboden te worden verhoord.


,,De infrastructuur is er wel, alleen hebben we meer geld nodig. Geld dat er niet is, waardoor we bijvoorbeeld de windtunnel niet optimaal kunnen gebruiken. Bovendien kunnen we de auto niet verbeteren. Het is de eerste keer dat ik het meemaak en dat is best wennen", vertelde de Canadees enige tijd geleden.

Wat dat betreft is het voor de wereldkampioen van 1997, die een zeer moeilijk seizoen doormaakt, goed nieuws dat BMW gisteren bekendmaakte het team te hebben gekocht. Zelf spreekt hij van een opbeurende mededeling. ,,Het was een publiek geheim dat er gesprekken gaande waren, maar dit nieuws kwam voor ons coureurs als een aangename verrassing."

,,In mijn ogen is dit zeer goed nieuws, het lijkt me welhaast zeker dat we een groter budget krijgen. En dat is weer goed voor de ontwikkeling van de auto. Meer geld betekent meer tijd in de windtunnel, meer werk op de fabriek en misschien als belangrijkste meer testsessies", verheugt hij zich alvast op dat wat komen gaat.