De relatie tussen Jacques Villeneuve en het Sauber-team verkeert wederom in niet al te rustig vaarwater. Recent vertelde teambaas Peter Sauber nog dat hij zijn werknemer te traag vond, maar de 34-jarige coureur zegt nu juist dat zijn ervaring niet goed gebruikt wordt. Villeneuve hoopt daarom oprecht dat BMW het team daadwerkelijk overneemt.
,,Ik denk dat het een hele goede stap is, als het er echt van komt. Dan komt er meer geld en de werkwijze zal veranderen", meldt hij in het Franstalige La Presse en Journal de Montreal. Villeneuve tekende eind vorig seizoen een tweejarig contract, maar er zijn al lange tijd geruchten over zijn toekomst gaande. Hij zou niet aan de verwachtingen van de renstal voldoen.

De Canadees zelf is een heel andere mening toegedaan. ,,Ik kan rijden wat ik wil, maar het enige dat lijkt te tellen is de aërodynamica. Dat had ik niet verwacht toen ik aan het avontuur begon en dit waren ook niet de vooruitzichten toen we het contract tekenden. Ze wilden van mijn ervaring gebruikmaken, maar als ze iets niet doen is dat het wel."

Als het zo doorgaat lijkt het er niet op dat beide partijen samen het einde van het seizoen halen. Na de GP van San Marino – waarin Villeneuve punten wist te scoren – verminderde de kritiek even, nu lijkt het erop dat de tweede ronde is begonnen. ,,Niemand binnen het team vraagt om mijn advies en als ik is zeg wat ik vind wordt er niets mee gedaan."

Tot slot vertelt de Canadees nog dat hij helemaal niet blij is met de uitlatingen van Peter Sauber, die zoals bekend vindt dat zijn snelheid ondermaats is. Gisteren vertelde Villeneuve op een persconferentie nog dat hij de uitspraken van de teambaas als humor beschouwde, nu zegt hij dat hij totaal niet te spreken is over diens kritieken.

,,Als het team er niets over zegt is er niks aan de hand, maar nu ben ik telkens weer de zondebok. Naar me luisteren doen ze niet, er wordt een spelletje gespeeld. Het is in ieder geval niet eerlijk."