De grote vraag die nu nog openstaat na de farce van afgelopen zondag is hoe het nu verder moet met de Formule 1 in Amerika. De Indianapolis Motor Speedway heeft een contract dat nog een jaar doorloopt, maar Jacques Villeneuve denkt dat het over en uit is met de F1 op het beroemde circuit.
Volgens de Sauber-coureur had de race doorgang kunnen vinden als er een chicane gebouwd zou worden voor de kombocht. ,,Het is gewoon een schande. We hebben onszelf voor schut gezet, als ik daar als toeschouwer had gestaan zou ik ook boos zijn. Er was een oplossing en in mijn ogen was dat een goede oplossing", vertelt hij op Autosport-Atlas. ,,Dit is gewoon niet goed voor de autosport en dan vooral voor de F1. Het is wel duidelijk dat we ons niet meer kunnen vertonen op Indianapolis."

Volgens de FIA had het hele gebeuren uit de wereld geholpen kunnen worden als de Michelin-coureurs iets langzamer door bocht 13 zouden gaan. De Canadees bestrijdt deze visie: ,,Het is juist gevaarlijk om op zo’n snel punt gas terug te nemen. Daarom was de chicane een veel beter initiatief. Het was voor ons geen optie om anders toch te gaan racen, zeker niet als de fabrikant zegt dat dit gevaarlijk is. Bovendien vraag ik me af of men er vrolijk van wordt als er veertien auto’s in de muur eindigen."