*

Villeneuve: ‘Vettel is soms net een klein kind’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 jaar geleden

Villeneuve: ‘Vettel is soms net een klein kind’
Racepictures

Oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve heeft weer eens een aantal gepeperde uitspraken gedaan en is daarbij met name kritisch over Sebastian Vettel.

“Vettel is soms net een klein kind”, stelt Villeneuve tegenover Autosprint. “Hij is een super snelle coureur, dat lijdt geen twijfel, maar voor mij staat het buiten kijf dat Fernando Alonso de beste rijder op de grid is.”

“Alonso blijft onder alle omstandigheden namelijk cool, kalm en rationeel, terwijl Vettel vaak boos wordt, gaat schreeuwen of met zijn middelvinger begint te zwaaien als het tegenzit”, zo legt de wereldkampioen van 1997 zijn voorkeur voor Ferrari-kopman Alonso uit.

Villeneuve benadrukt daarnaast – voor zover dat nog nodig is – dat hij denkt dat Alonso beter presteert onder druk. “Vettel heeft het op cruciale momenten namelijk vaak moeilijker”, meent de Canadees, die ook een ander – en al vaker gehoord – minpunt van Vettel noemt: “Als hij vanaf pole aan de leiding gaat is hij onverslaanbaar, maar hij is kwetsbaar als hij zich door het veld moet knokken.”

“In Abu Dhabi zag je dat ook weer”, haalt Villeneuve aan. “Terwijl hij zich naar voren probeerde te werken, reed Vettel tegen Bruno Senna aan en beschadigde hij zijn voorvleugel, terwijl hij later tijdens een safety car-periode de controle over zijn auto verloor en tegen een DRS-bord botste. Dat was een serieuze fout, ook al had het geen serieuze gevolgen.”

“Vettel heeft verder overigens wel laten zien een super snelle coureur te zijn, maar hij heeft ook geluk gehad en ik verander mijn mening dan ook niet: Alonso verdient de titel meer dan Vettel.”