Jacques Villeneuve hoopt eindelijk weer eens punten te scoren tijdens zijn thuisrace, in 1996 lukte het hem voor de eerste en voorlopig tevens laatste keer. Het is maar goed dat resultaten in het verleden geen garantie voor de toekomst bieden, want de staat van dienst van de Canadees op zijn thuisgrond is niet om over naar huis te schrijven.
Sinds de Canadese GP in zijn debuutjaar heeft de Sauber-coureurs zelfs niet meer het genoegen mogen smaken de race te finishen. Of hij eindigde in de muur, of de techniek liet hem in de steek. ,,Montréal is een speciale race voor mij. Dat is niet alleen omdat dit mijn thuisrace is, maar tevens omdat het een geweldig circuit is", prijst hij de baan die naar zijn vader Gilles Villeneuve is vernoemd.

,,Het circuit ligt op een fantastische locatie en het publiek zet hier altijd haar beste beentje voor. De coureurs komen hier vrij dicht langs de tribunes en dat zorgt voor een goede sfeer." Toch is er nog een minpuntje: ,,De kwalificatie is niet zo uitdagend als anders omdat de bochten hier veelal niet heel snel zijn. In de race is het een ander verhaal, vanwege de goede mogelijkheden om in te halen staat de zondagmiddag hier vaak garant voor spektakel."