*

Volgend Red Bull-seizoen voor Ricciardo lijkt formaliteit

Daan de Geus

Daan de Geus

30 mei 2014 11:20

Volgend Red Bull-seizoen voor Ricciardo lijkt formaliteit
Racepictures

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo denkt dat hij – als hij zo doorgaat – wel op een volgend seizoen bij het team mag rekenen, hetgeen volgens teambaas Christian Horner sowieso slechts een formaliteit is.

In gesprek met het Oostenrijkse Sportwoche laat Ricciardo zich ontvallen dat hij – als hij erin slaagt zijn huidige vorm te behouden – eigenlijk wel op een tweede jaar bij het team rekent: “Ik denk wel dat Red Bull met me doorgaat als ik zo doorga”, verklaart hij.

Het lijkt er inderdaad op dat Ricciardo zich daar geen zorgen om hoeft te maken, want Red Bull-teambaas Christian Horner liet onlangs in gesprek met Autosport optekenen dat de Australiër zelfs al genoeg heeft laten zien om een tweede seizoen bij het team te rechtvaardigen.

“Daniel heeft sowieso een doorlopend contract met ons en hij doet het zowel in als naast de auto erg goed, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat hij volgend jaar ergens anders rijdt”, zegt de teambaas over de naar verluidt driejarige deal waar volgens Autosport waarschijnlijk wel clausules in staan die Red Bull de mogelijkheid geven de coureur te dumpen, maar die het volgens Horner dus niet zal gebruiken.

Teamstrijd
Ricciardo maakt bij en op Red Bull niet alleen indruk met zijn werkwijze en resultaten op zich, maar ook met hoe hij zijn teamgenoot – viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel – partij biedt en op het moment (in ieder geval op papier) zelfs verslaat.

Volgens Ricciardo is de strijd met Vettel fel, maar ook open en eerlijk. “Hij vindt het niet leuk als ik hem versla en ik vind het niet fijn als hij mij verslaat, maar de samenwerking verloopt goed en respectvol en we feliciteren elkaar als de ander sneller is.”

“Als één van ons de ander te lang verslaat, gaat dat misschien sporen achterlaten, maar als Sebastian aan het eind van het jaar toch nog boven me eindigt terwijl ik er alles aan heb gedaan, dan heeft hij het beter gedaan en moet ik dat accepteren.”