Het was een weekend met gemengde gevoelens voor McLaren in Engeland. Raikkonen verspeelde misschien wel op zaterdagochtend de zege die Juan Pablo Montoya zondagmiddag in de wacht sleepte. Reden genoeg voor onze medewerker Adam Cooper om eens op Adrian Newey af te stappen. Hoe kijk je terug op dit weekend?

Newey: ,,Na de motorproblemen van Kimi hebben we er met de eerste en derde plek het maximale uitgehaald. De start was de sleutel voor Juan Pablo, zonder twijfel."

Is Juan Pablo nu los?

,,Ik hoop het, maar het blijft moeilijk om zoiets in te schatten. Vaak als coureurs een eerste overwinning behalen denkt iedereen dat er meer zullen volgen. Daarna duurt het misschien wel twee jaar voordat de volgende overwinning wordt gescoord. Ik weet het niet, maar het is natuurlijk niet z’n eerste overwinning. Het is wel zijn eerste voor McLaren, dus misschien geeft dit wat extra vertrouwen. Dat hoop ik wel, want hij heeft het best moeilijk gehad dit seizoen. Ik vind dat hij in Engeland geweldig terug is gekomen na de teleurstellingen van Montréal en Magny-Cours. Hopelijk staat ons nog wat moois te wachten."

Wat vond je van Kimi’s race?

,,Hij reed een geweldige race, zijn snelheid in de middelste stint was behoorlijk spectaculair."

Ben je erin geslaagd om hem een vrije baan te geven na zijn pitstop?

,,Ja, het was van groot belang dat hij voorbij Michael en Trulli zou komen na zijn eerste pitstop. Dat lukte en daardoor kon hij zijn eigen tempo rijden. Vervolgens hadden we geluk dat Fisichella problemen had bij zijn laatste stop, anders was Kimi vierde geworden."

Had je voor de race al geaccepteerd dat de derde plek het maximaal haalbare zou zijn voor Kimi?

,,Vooraf hadden we voor de derde plek getekend. Van tevoren richtten we ons op een plek tussen P3 en P5. Vorige week slaagden we erin tweede te worden, maar dat was onder vrij aparte omstandigheden. Vooral omdat Trulli toen zoveel mensen ophield, dit keer werden wij daar zelf de dupe van."

Had Kimi in de buurt van Alonso kunnen komen als hij niet was opgehouden?

,,Ik neem aan van wel, Fisichella was bijvoorbeeld niet ver weg toen zijn motor afsloeg in de pit. Als Kimi voorbij Michael en Trulli had kunnen komen, had hij veel eerder in de race al vlak achter Fisichella gezeten. Ik zie geen enkele reden waarom dat niet het geval zou zijn."

Hoe waren de Michelins vandaag?

,,Er was geen enkel probleem. In het begin had Juan Pablo een beetje overstuur en waarschijnlijk heb je wel gezien dat we de afstelling van zijn voorvleugel hebben veranderd tijdens de pitstop. Dat hielp, vanaf dat moment ging het vlekkeloos.

Wat zijn je verwachtingen voor Hockenheim?

,,Ik weet het niet, ik vind het erg moeilijk om te voorspellen wie het goed gaat doen en wie niet. Het enige dat ik hoop is dat wij een goed weekend hebben en dat zien we het wel."

KVN