In de tweede training op de Hockenheimring gaat Alex Wurz onverminderd voort met het rijden van snelle tijden. Afgezien van teamgenoot Kimi Raikkonen, die nog enigszins in de buurt zit, kan niemand de lange Oostenrijker bijbenen. Renaults Fernando Alonso (derde) moet ruim anderhalve seconde toegeven.

Robert Doornbos verkleint het gat met de kop daarentegen. Waar hij vanochtend bijna zes seconden langzamer was dan Wurz, bedraagt het verschil nu net vier seconden. De Rotterdammer eindigt dan ook wat verder naar voren. Positie 21 is zijn deel.

Lange tijd ziet het er zelfs nog wat beter uit voor Doornbos. Met nog circa vijf minuten te gaan, is hij alledrie de Jordans en stalgenoot Christijan Albers te rap af. Zelfs de Sauber van Villeneuve is binnen handbereik. Albers, Karthikeyan en Villeneuve weten in de slotfase echter een betere tijd te realiseren, waardoor Doornbos weer wat terugzakt. Toch kan hij met 45 ronden achter de kiezen en een achterstand van nog geen twee honderdsten, tevreden terugkijken op zijn eerste vrijdag als Grand Prix-coureur.

Williams zal daarentegen allerminst blij zijn met het verloop van de eerste dag van de Grand Prix van Duitsland. Mark Webber en Nick Heidfeld eindigen met bijna drie seconden achterstand op de veertiende en vijftiende positie. Ook de achterstand van Ferrari is groot. Michael Schumacher staat nog nét in de toptien, maar Rubens Barrichello eindigt er ver buiten. De Braziliaan besluit de middag als zestiende.

Red Bull Racing-coureur David Coulthard dit keer klokt als enige geen tijd. De Schot verliest in het eerste deel van de sessie de macht over zijn bolide en belandt in de bandenstapels. Einde training. Overigens zorgt DC daarmee vanmiddag voor de enige gele-vlagsituatie. Teamgenoten Vitantonio Liuzzi en Christian Klien doen het wat beter. De Italiaan eindigt nog voor de beide Schumachers als achtste. De Oostenrijker eindigt net achter de twee broers op de twaalfde stek.

PPB