Ook in de tweede Engelse vrije training is het McLaren-testcoureur Pedro de la Rosa die de tijdenlijst aanvoert. De Spanjaard weet Toyota’s Ricardo Zonta met een 1:18.530 in de slotfase voorbij te steken. Hoewel de rondetijden al verder dalen, zitten de (McLaren-)rijders ook ditmaal niet in de buurt van de testtijden van begin juni. Wel is de pole-tijd van vorig jaar binnen handbereik, voor De la Rosa. Kimi Raikkonen draaide destijds een 1:18.233.

De Fin moet evenals in de eerste sessie genoegen met de vierde positie. Juan Pablo Montoya vergaat het dit keer wat voorspoediger. Ten opzichte van eerder vanmiddag heeft hij met de derde tijd drie plaatsen gewonnen.

Waar het tot op het heden dit jaar vaak een tweestrijd was tussen McLaren en Renault, heeft de Franse renstal het op de Engelse baan duidelijk lastiger. Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella komen niet verder dan respectievelijk de zevende en dertiende positie.

De Toyota’s zitten vanmiddag daarentegen dichter in de buurt van ‘zilverpijlen’. Met Ricardo Zonta zoals gezegd op de tweede positie en Ralf Schumacher en Jarno Trulli op de vijfde en zesde plaats, bestaat de topzes enkel uit McLaren- en Toyota-mannen. Trulli rijdt overigens opvallend veel ronden, maar dat komt ongetwijfeld doordat hij in de eerste training niet in actie kwam.

Evenals Toyota doet ook Red Bull Racing het goed. Vitantonio Liuzzi en David Coulthard eindigen beiden op de toptien, terwijl Ferrari’s Rubens Barrichello met een vijftiende dagtijd bij lange na niet bij de eerste tien eindigt. Michael Schumacher staat nog net in de toptien.

Terwijl het aan de kop van het veld McLaren en Toyota zijn die dienst uitmaken, zijn dat aan het andere einde van het spectrum Jordan en Minardi. De Jordan-bolides zijn ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terreuraanslagen in Londen overigens uitgerust met een zwarte neus.

Voor Jordan is het Robert Doornbos (twintigste) die na twintig omwentelingen als snelste de baan weet te ronden, terwijl de andere Nederlander de snelste Minardi-coureur is. Christijan Albers (21e) is bovendien Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan te snel af. Stalgenoot Patrick Friesacher eindigt wederom onderaan de tijdenlijst.

PPB