In de derde vrije training voor de Grand Prix van Engeland is het opnieuw een McLaren-coureur die de tijdenlijst aanvoert. Ditmaal is het echter niet testcoureur Pedro de la Rosa, maar racer Kimi Raikkonen die het Silverstone-circuit als snelste rondt.

Met een 1:20.975 blijft de Fin rivaal Fernando Alonso bijna een halve seconde voor. Toch is Raikkonen met die rondetijd bijna tweeënhalve tel langzamer dan De la Rosa gisteren. Die langzamere tijden zijn te wijten aan de weinige grip die de Engelse baan vanochtend biedt. Hoewel het niet geregend heeft, glibberen en glijden de coureurs behoorlijk.

Daarbij is het Christijan Albers (negentiende) die in de openingsfase zelfs even naast de baan belandt. De Nederlander kan zijn weg vervolgen en rijdt in deze sessie uiteindelijk dertien ronden. Minardi-genoot Patrick Friesacher passeert tweemaal vaker start/finish, maar kan Albers niet voorblijven. De Oostenrijker moet circa zeven tienden toegeven op Albers en klokt dan ook de langzaamste tijd.

De Jordan-piloten zijn de Minardi-mannen vanochtend te snel af. Tiago Monteiro (zeventiende) en Narain Karthikeyan (achttiende) eindigen zelfs in de buurt van de Williams’. Mark Webber (zestiende) rondt het circuit slechts twee tienden sneller dan Monteiro. Nick Heidfeld is op zijn beurt weer een tiende rapper dan de Australiër.

Ook de Ferrari-rijders hebben het lastig. Waar Michael Schumacher zichzelf met een zevende tijd nog in de toptien nestelt, eindigt Rubens Barrichello niet bij de eerste tien. De Braziliaan besluit de training als twaalfde. Daarvoor is het Red Bulls David Coulthard die P11 voor zich opeist. Naast Raikkonen, Alonso en Schumacer staan ook Button, Fisichella, Montoya, Sato, Massa, Klien en Ralf Schumacher in de toptien. Overigens klokt het gros van de coureurs pas in de slotminuten een tijd.

PPB