Het was te verwachten. Ook in de vierde training is Kimi Raikkonen (1.14,128) het snelst. Teammaat Montoya zet opnieuw de tweede tijd neer, maar moet wel 0,321 seconden op the Iceman toegeven.


En net als de derde training komen de Renaults er niet aan te pas. Alonso komt een halve seconde tekort op de Finse McLaren-coureur, terwijl Fisichella als vierde eindigt. Weinig verrassend. Net als het teleurstellende optreden van Rubens Barrichello. De Braziliaan is net als tijdens de derde vrije training, terug te vinden in de achterhoede (16e). Opvallend is dat teamgenoot Michael Schumacher het, op zijn thuiscircuit, aanzienlijk beter doet. Met zijn zevende tijd (1.15,253) nestelt hij zich tussen de twee Williams-coureurs Webber en Heidfeld, die zich ten opzichte van gisteren iets hebben hersteld.

En goed nieuws voor de Nederlanders. De Minardi-coureurs zijn sneller dan de Jordans. Tijdens de eerdere trainingssessies was Indiër Narain Karthikeyan Albers en Doornbos steeds te snel af. Dit keer niet. Tot groot plezier van Minardi-teambaas Paul Stoddart zijn het onze landgenoten die voor de ‘gelen’ eindigen. Ook deze keer is Albers (1.16,674) de snelste van de twee.