*

VT1: Pierre Gasly verrast in glibberige sessie op Silverstone, Verstappen derde

Sjaak Willems

Sjaak Willems

12 juli 2019 12:46

VT1: Pierre Gasly verrast in glibberige sessie op Silverstone, Verstappen derde
Voor wie vreest dat de Britse Grand Prix dit weekend een Mercedes-feestje gaat worden, biedt de eerste vrije training wellicht enige hoop. Bovenaan de tijdenlijst prijkte de verrassende naam van Pierre Gasly gevolgd door Valtteri Bottas en Max Verstappen. 

Het was een vrije training die bol stond van incidentjes. Het asfalt van het circuit is in zijn geheel vernieuwd. En dat was te merken, de baan was groen en het was glibberen geblazen. Tot in de pitsstraat aan toe. In een poging de baan op te gaan, spinde Romain Grosjean ter hoogte van de uitgang en beschadigde zijn voorvleugel. De Fransman kende later in de sessie ook een momentje toen hij nog eens spinde.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Het was niet de ochtend van Romain Grosjean. Foto: Motorsport Images

Ook de jonge Britten George Russell en Lando Norris waren zoekende. Beiden spinden hun auto’s maar konden zonder schade hun weg vervolgen. Kimi Räikkönen zorgde kort daarna voor een rode vlag toen zijn pruttelende Alfa Romeo de geest gaf. Daarnaast waren er slippertjes van Verstappen, Alexander Albon en Lewis Hamilton. Kortom, het was geen vlekkeloze sessie.

Red Bull valt aan
Na een korte regenonderbreking á la Wimbledon werd er serieus gas gegeven. Waar Mercedes lange tijd ruim sneller was dan de rest, opende Max Verstappen de aanval. Hij eindigde op vier tienden van Bottas die op dat moment nog het snelst was. Aan het eind van de sessie was er plotseling Pierre Gasly, de Fransman staat onder druk en ging voor een succesje. In zijn allerlaatste rondje nam hij een flinke hap uit de tijd van Bottas, vier tienden was Gasly rapper.

In hoeverre er waarde aan Gasly’s tijd te hechten is, moet nog blijken. Maar een saaie sessie waarbij er twee Mercedessen bovenaan eindigen, was het in ieder geval niet.

(Uitslag van de training onder de foto)

Kimi Räikkönen dirigeerde zijn auto zittend naar de pitsstraat. Foto: Motorsport Images

Resultaten GP Groot-Brittannië 2019 – 1e Vrije Training

Ga naar alle GP Groot-Brittannië 2019 uitslagen