Tijdens de mogelijk zeer belangrijke tweede vrije training heeft opnieuw Valtteri Bottas de snelste tijd genoteerd: 1:27.785. Het zou voor de Fin meteen de poleposition kunnen betekenen, mocht de kwalificatie ook op zondag niet door kunnen gaan. Lewis Hamilton volgt zijn teamgenoot op een tiende, terwijl Max Verstappen de topdrie afsluit.

De uitslag van de tweede vrije training kan nog wel eens een belangrijke rol gaan spelen. De FIA maakt namelijk voor de start van deze sessie bekend dat als de kwalificatie vanwege het weer zondag niet om 10:00 uur (03:00 uur Nederlandse tijd) kan plaatsvinden, de uitslag van de tweede vrije training de startvolgorde zal bepalen voor de race. Omdat de derde vrije training niet doorgaat en het nog onzeker is of de kwalificatie plaats kan vinden, rijden de coureurs dan ook veel rondes.

Net als in de eerste training is Bottas de snelste, vlak voor zijn teamgenoot Hamilton die op een tiende volgt. Verstappen sluit aan op de derde plaats, terwijl Albon lange tijd op de vijfde plaats de Ferrari’s split. Met nog drie minuten te gaan rijden de Ferrari’s naar buiten op de zachte band in een poging nog een snellere ronde te zetten. Dat lukt Leclerc, maar hij komt niet verder dan de vierde plaats. Vettel komt in de laatste sector vast te zitten achter een Williams, waardoor hij niet verder komt dan de vijfde tijd.

Bottas kent ondanks de snelste tijd wel een momentje en zet na een halfuur aan voor een snelle ronde, maar hij raakt de kerbstones iets te veel en glijdt weg. Verstappen, die op dat moment achter hem zit, duikt meteen de pits in als hij de Fin ziet spinnen.

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Motorsport Images

Verstappen komt pas na twintig minuten de baan op. De Nederlander rijdt dan een stint op de zachte band en pakt tijdelijk de tweede plaats. Hamilton rijdt daarna net wat sneller waardoor Verstappen uiteindelijk de sessie op de derde plaats afsluit na wat langere runs richting het einde.

Bij Alfa Romeo loopt het nog niet heel soepel dit weekend. Tijdens de eerste training heeft Antonio Giovinazzi problemen waardoor hij de hele sessie aan zich voorbij moet gaan, terwijl Kimi Räikkönnen tijdens de tweede training na drie kwartier vanwege problemen naar binnen moet komen. De 39-jarige Fin kan daarna echter wel weer de baan op.

(Volledige uitslag van de training onder de foto)

Foto: Motorsport Images