Sebastian Vettel zet zijn succesreeks in India voort. Op het circuit waar hij vorig jaar van start tot finish de race leidde, is hij nu voor de tweede training op rij de snelste man. Teamgenoot Mark Webber volgt op de voet, maar het gat naar de rest is aanzienlijk.

De coureurs hebben duidelijk nog moeite met het gebrek aan grip op het circuit dat sinds de opening vorig jaar nauwelijks is gebruikt. Felipe Massa spint bij het uitkomen van de lange rechterdoordraaier. Hij kan verder rijden, al moet hij wel even steken omdat er een Pirelli-reclamebord in de weg staat.

Even later gaan ook Romain Grosjean en Bruno Senna in de rondte. De Braziliaan staat op dat moment wel op de vierde plaats in de tijdentabel, op een halve seconde van snelste man Fernando Alonso en een kwart tel van Sebastian Vettel, met wie hij aan het begin van de sessie nog bijna in aanvaring kwam.

Niet lang daarna stappen de coureurs over van de harde naar de zachte banden en gaan de rondetijden zienderogen omlaag. Nadat Vettel de eerste plaats heeft ingenomen, keert hij terug naar de pits voor werkzaamheden aan zijn voorwielophanging. Aan de andere kant van de Red Bull-garage wordt eveneens druk gesleuteld aan de voorkant van de RB8 van Webber.

Halverwege de sessie verovert Kimi Räikkönen de koppositie. Dat is echter van korte duur, wanneer eerst Nico Rosberg, daarna Alonso en vervolgens Vettel hem aftroeft. Het verschil tussen de vier is echter amper meer dan een tiende van een seconde. Dan besluit Vettel zijn Red Bull eens goed de sporen te geven en slaat een gat van een halve seconde. Alleen teamgenoot Webber kan in zijn spoor blijven.

Massa blijft zich ondertussen ongemakkelijk voelen op het Buddh International Circuit. Vorig jaar reed hij tot tweemaal toe zijn ophanging stuk op de kerbs. Nu blijft zijn auto wel intact, maar na zijn tweede spin van de middag klaagt de Braziliaan over een ‘vreemde balans’.

Terug in de pits duiken de monteurs op de Ferrari om een oplossing te vinden voor de problemen, terwijl Massa even een rustig plekje voor zichzelf opzoekt. Beide bandensets die hem zijn toegewezen voor deze sessie zijn beschadigd, dus Massa kan zijn snelste tijd niet meer verbeteren. Die brengt hem op de vijftiende plaats, op twee seconden achterstand van Vettel. 

Lokale held Narain Karthikeyan moet zijn sessie vroegtijdig beëindigen door een hydraulicaprobleem. Het goede nieuws is dat hij niet helemaal onderaan eindigt. Marussia-coureur Charles Pic is nog een tiende langzamer dan de Indiër. Beide heren zijn vier tienden langzamer dan hun teamgenoot. 

Bekijk hier de volledige uitslag