Sebastian Vettel heeft de snelste tijd genoteerd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Engeland. Max Verstappen verliest na een schuiver veel kostbare voorbereidingstijd.

De tweede training gaat van start zonder Romain Grosjean. Bij zijn crash in de ochtendsessie is het chassis beschadigd geraakt en dus moet Haas een nieuwe auto opbouwen. Daar is meer dan een paar uurtjes voor nodig.

Bij Max Verstappen is ook druk gesleuteld in de middagpauze na zijn versnellingsbakprobleem vanmorgen, maar hij kan wel aan de training beginnen. Dat is echter niet van lange duur, want na een kwartier glijdt hij van de baan en in de vangrail, met flinke schade rechtsachter tot gevolg.

Wanneer de Red Bull is weggetakeld en de baan weer wordt vrijgegeven, gaan de Ferrari’s verder waar ze zijn gebleven, met het noteren van snelle tijden. Valtteri Bottas splitst Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen. Lewis Hamilton heeft iets langer nodig, maar verwijst zijn teamgenoot terug naar de derde plaats.

Daniel Ricciardo kan de eer van Red Bull niet hoger houden dan de vijfde plaats. Hij heeft wel een seconde voorsprong op de rest van het veld, onder aanvoering van Fernando Alonso. Daarachter volgen op korte afstand van elkaar Nico Hülkenberg, Esteban Ocon en Sergio Pérez. Charles Leclerc maakt de toptien compleet.

Terwijl Pierre Gasly zijn Toro Rosso aan de kant moet zetten omdat de Honda-motor het eind van zijn levensduur heeft bereikt (toevallig vlak voor de aftrap van de wedstrijd tussen Frankrijk en Uruguay op het WK voetbal), wordt er bij Red Bull met man en macht gewerkt om Verstappen nog een paar rondjes te kunnen laten rijden. Zonder succes.

Kimi Räikkönen moet vol in de ankers wanneer Lance Stroll vlak voor zijn neus wordt losgelaten. Dat blijkt niet bevorderlijk voor de concentratie, want beide coureurs komen in hun lange run even naast de baan terecht. Ook Leclerc banjert nog even door het gras na een spin en duelleert met Alonso, maar verder werken de coureurs zonder al te veel problemen hun lange runs af.