Op een nat Shanghai International Circuit heeft Daniel Ricciardo de snelste tijd geklokt. De Australiër deed dat halverwege de sessie en zijn 1:53.958 werd niet meer verbeterd.

Voor aanvang van de laatste vrije training begint het weer met regenen. De baan is aardig nat waardoor er de eerste tien minuten geen coureur de baan op gaat. Pastor Maldonado is de eerste die het aandurft en een tijd noteert. Niet lang daarna neemt Romain Grosjean de leiding over met een 1:54.514. 

Button, Vettel, Chilton, Bianchi en Ericsson klokken allemaal een tijd, maar geen van allen komt in de buurt van de tijden van de Lotus-coureurs. Na ruim 25 minuten lijkt Bottas op weg naar de snelste ronde – in de eerste sector is hij het snelst – maar moet dat bekopen met een spin. Het is Daniel Ricciardo die na een half uur met 1:53.958 de toon zet. Massa sluit aan op de tweede plek, voor Romain Grosjean.

Een kwartier voor het eind van de sessie krijgt Ricciardo van Red Bull te horen dat ze hem niet meer naar buiten zullen sturen: hij is klaar. 

Met nog 6 minuten te gaan, zien we Vettel en Räikkönen in actie. De Fin zet een vijfde tijd neer, Vettel daarentegen verbetert zijn tijd niet en duikt de pits in terwijl zijn engineer hem over de radio meldt: “We need to fix this car.” De Duitser kampt met een KERS-probleem.

De Mercedesen hebben we deze ochtend nauwelijks in actie gezien. Zowel Rosberg als Hamilton klokten geen tijd. Ook Alonso en Magnussen hielden het bij enkele installatierondjes.