Ferrari leek haar zaakjes goed op orde te hebben op vrijdag, maar andere teams hebben nog werk voor de boeg voor de kwalificatie. Krijgt Red Bull de balans van Verstappen’s wagen op orde? En wat met Mercedes, dat gisteren meer dan een halve seconde trager was dan Ferrari. Het is uiteindelijk Leclerc die de snelste tijd rijdt tijdens VT3.

Ook op zaterdagmiddag zijn het de Ferrari’s die het heft in handen nemen. Het zijn de twee rode bolides die als eerste een tijd zetten, met Vettel’s 1:31.617 als eerste snelle tijd. Bij Mercedes, dat gisteren nog een aanzienlijke achterstand had op het team uit Maranello, is het op zaterdagmiddag Bottas die als eerste de Ferrari’s voorbijgaat. Ook Nico Hulkenberg bevestigt zijn goed vorm. Na een vijfde tijd vrijdag, staat de Duitser halverwege VT3 op P2.

Met nog een half uur op de klok is het Hamilton die paars rijdt met een 1:31.016. Enige persoon die op dat moment nog geen tijd gezet heeft? Max Verstappen. Maar zijn eerste getimede ronde mag er meteen wezen. Hij rijdt op dat moment de snelste tijd, 1:30.959. Meermaals moeten er marshals de baan op om stukjes die afgebroken zijn van de wagen weg te halen. Ondermeer Giovinazzi en Grosjean verliezen stukjes koolstofvezel.

(Tekst loopt door onder foto)

Lando Norris. Foto: Motorsport Images

Met nog twintig minuten te gaan acht Leclerc het goed geweest. Hij zet zijn Ferrari met een 1:29.569 weer helemaal bovenaan de tabellen. Ondertussen blijft het een moeilijk week voor Pierre Gasly. Ook op zaterdagmiddag stelt de Fransman teleur met een twaalfde tijd.

Vijf minuten voor het einde van de sessie wagen veel coureurs nog een laatste poging op een snelle ronde. Opvallendste prestatie is misschien wel die van de McLarens, met Norris en Sainz met een zevende en negende tijd respectievelijk. Al blijft natuurlijk het gat van zeven tienden tussen Ferrari en Mercedes de headline van VT3. Verstappen rijdt de achtste tijd.