Ferrari-coureur Kimi Räikkönen was in de derde vrije training op Spa net wat sneller dan Red Bulls Daniel Ricciardo. Max Verstappen zette geen tijd neer.

Verstappen is zodoende onderaan de tijdenlijst terug te vinden. Verstappen reed slechts twee installatierondjes. Een versnellingsbakprobleem hield hem verder aan de kant. Als deze gewisseld moet worden, kan dat straf opleveren.

Bij Verstappens teamgenoot Ricciardo ging het stukken beter. Hij reed achttien probleemloze rondjes en stond een tijdje bovenaan, tot Räikkönen zes minuten voor het eind een tijd liet noteren die een kwart seconde sneller was.

Met zijn 1:47.974 was Räikkönen drie tienden sneller dan zijn Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel, die derde was. Vettel was wel nog bij een incident met Kevin Magnussen betrokken in Blanchimont, dan nog onderzocht wordt.

Vettel had zijn mening op het moment echter al klaar: “Wat een idioot! Het is een vrije training, who gives a shit!?” maakte hij zich boos over hoe Magnussen hem erg weinig ruimte gaf toen hij hem voorbij stak.

Behalve tussen Magnussen en Vettel, ging het ook bijna mis tussen Manor-coureur Pascal Wehrlein en Haas-rijder Esteban Gutiérrez, die na Eau Rouge ineens van het gas ging. Wehrlein moest door het gras om hem te ontwijken.

Mercedes-coureur Nico Rosberg stond ook nog een tijdje bovenaan, maar sloot VT3 uiteindelijk als zevende af, twee plekken achter zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

De Mercedes-coureurs reden hun snelste tijden op soft-banden, de Ferrari-rijders en Ricciardo op de snellere superzachte Pirelli’s.