*

VT3: Räikkönen waarschuwt de concurrentie opnieuw, Verstappen klokt tweede tijd

André Venema

André Venema

7 april 2018 15:11

VT3: Räikkönen waarschuwt de concurrentie opnieuw, Verstappen klokt tweede tijd
Sutton Images

Ferrari’s dominantie in de tweede vrije training van gisteren lijkt geen toevalstreffer. Nog geen etmaal later en in veel warmere omstandigheden zet Kimi Raikkonen opnieuw de toon. De Fin is in de woestijn met afstand de snelste man, op ruim een halve seconde gevolgd door Max Verstappen. 

De laatste vrije training op het Bahrain International Circuit komt langzaam op gang. De coureurs zijn niet al te happig om in de brandende zon meteen kilometers te maken. Pas na een kleine twintig minuten draaien auto’s de baan op. Vettel is een van de eersten, maar moet ook snel weer naar binnen: een van zijn bargeboards is onderweg afgebroken. Bottas zet op de supersofts namens Mercedes als eerste een representatieve tijd op het bord: 1.30,781. Verstappen benadert bij zijn eerste snelle ronde – hij heeft net als collega Daniel Ricciardo het eerste half uur binnen gestaan – de tijd van de Fin (1.30,924). Op een minder snelle (soft) band. Vettel, terug in de arena na reparatiewerkzaamheden aan zijn bolide, duikt even later wel onder Bottas’ tijd.

Het blijkt weinig waard. Raikkonen perst er op het snelste verse rubber als eerste een tijd binnen de anderhalve minuut uit (1.29,868). Verstappen en collega Ricciardo komen in de Red Bull nog het dichtst in de buurt. Opvallend in de slotsessie is de grote marge van Ferrari ten opzichte van Mercedes. Hamilton en Bottas geven bijna een seconde toe, zeer ongebruikelijk in de afsluitende trainingssessie.